2020-10-28 13:03:07• hírek • Bede Emőke

Temes megyéből megszökött fiatalokra bukkantak a szatmári vasútállomáson

A szerdai nap során a Szatmár megyei rendőrök a vasútállomásokon tartottak akciót, mely során azt ellenőrizték, hogy a vonatra várakozók és az utasok betartják-e a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett óvintézkedéseket.

Ezzel párhuzamosan az állami vasúttársaság is felhívást intézett az utasokhoz, arra kérve őket, hogy még időben váltsanak jegyet a vonatokra, hisz megnövekedett igény esetén akár plusz vagonokkal is megtoldhatják a szerelvényt. Azt is tanácsolják az utasoknak, hogy lehetőség szerint kerüljék a csúcsidőben induló, épp ezért általában zsúfolt járatokat.


A vasútállomásokon és a peronokon egyébként országszerte kötelező maszkot viselni, és ugyanez érvényes az utazás teljes idejére is. Szerencsére a túlnyomó többség betartja az előírásokat, így ez igáig mindössze 7 bírságot szabtak ki 1.000 lej összértékben.



Elszöktek otthonról

A szerdai akció során a rendőrök három kiskorú fiúra bukkantak a szatmári vonatállomáson, s mint kiderült, a 11, a 14 és a 17 éves fiúkat a hatóságok a Temes megyei hatóságok már keresik, hiszen hozzátartozóik bejelentették eltűnésüket. A 11 és a 14 éves gyermeket egyelőre egy állami intézményben helyezték el, a 17 éves fiút pedig átadták családjának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: